ZO & Djigibaoo @DBC

Dva prijateljska splitska benda su krenuli na zajedničku turneju koja zasad broji 13 gradova diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a u subotu, 28. 10. 2023. stat će u Dubrovniku i svirati na DBC pozornici.

ZO
Zo je splitski pop rock sastav s mješavinom raznih drugih glazbenih žanrova poput funka i punk rocka. U službi muzike su od 2020.
Autorski je rad benda Zo u svibnju kulminirao objavom debitantskog albuma “Želim biti ja” u izdanju diskografske kuće RTL Music, nakon čega su ga koncertno promovirali na ljetnoj turneji koja je uključivala dvadesetak klupskih i festivalskih koncerata. Respektabilno live iskustvo uključuje svirke u Splitu (klub Kocka) te Zagrebu (KSET,Tvornica Kulture) te kao predgrupa Bajagi & Instruktorima u Starome Gradu, TBF-u na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila te Aerodromu na splitskom festivalu Evo Ruke.Novi singl “Davno” sa pratećim spotom,friško je izašao i najavljuje nastavak kreativnog pravca splitske šestorke.Zo su: Vincent Šepić (vokal, gitara), Aida Ćućurović (vokal), Ante Eterović (gitara), Nina Bakić (klavijature), Josip Katić (bas gitara) te Antonio Strižić (bubnjevi).Singlovi:
“Poslovan lik”, “Mjesto pod suncem”, “Frane Mihalj”, “Birala je svijet”, “Davno”,


????FULL Album Želim biti ja: https://youtube.com/playlist
????IG https://www.instagram.com/zo_music_official/?next=%2F
????FB https://web.facebook.com/ZoSplit44

Djigibaoo
Djigibaoo je splitski rock’n’roll bend, a čine ga Petar Stolnik na glavnom vokalu i gitari, Antonio Šabić na lead gitari i pratećim vokalima, Ivan Malenica na basu te Tomislav Ćurić na bubnju.Bend je osnovan 2021. godine, kada objavljuje i svoj prvi singl s pratećim spotom pod nazivom “Krug”. Nakon ”Kruga” stižu singlovi; ”I Tu Te Se Sitin” i ”Ćao Bao” kao još dvije priče koje pričaju o iskrenim emocijama autora teksta i teškim trenutcima sa kojima se borio.Nakon kraće, ali primjetne stanke, izlazi singl ”Žuti Mjesec” u pratnji
spota, s kojim potvrđuju svoj konstantan rad te još jedan korak naprijed u mnogim aspektima.Ljeto 2022. godine obilježili su mini turnejom koja je uključivala 5. rođendan Kampusa, vrlički Lake Festival, đakovački Rock Bar King te Paiz Festival na Hvaru na kojem su nastupali kao predgrupa kultnom bendu PipsChips&Videoclips. Nakon turneje, zaključali su se u svoj prostor kako bi radili na novom zvuku i materijalima.Nakon sunčanog ljeta, zima je za njih značila zaključavanje u svoj prostor, vježbanje, stvaranje novih i drukčijih zvukova i naposljetku snimanje prvog albuma u Mostaru u Muzičkom Centru


Pavarotti.????Krug https://www.youtube.com/watch?v=NuNb1qUN-j0
????Ćao Bao https://www.youtube.com/watch?v=Ngvw5hbCYxI